benedict

Slujitorul lui Dumnezeu

PREOT MEDIC MARTIN BENEDICT
Slujitorul lui Dumnezeu

PREOT MEDIC MARTIN BENEDICT

Papa Francisc l-a proclamat Venerabil pe medicul preot Martin Benedict

În ziua de 17 decembrie 2022, Papa Francisc l-a primit în audiență pe E.S. Cardinal Marcello Semeraro, Prefectul Dicasterului pentru Cauzele Sfinților.

În timpul Audienței, Suveranul Pontif a autorizat Dicasterul să promulge Decretul privind virtuțile eroice ale Slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict, medic și preot al Ordinului Fraților Franciscani Minori Conventuali care a devenit astfel Venerabil – adică este recunoscut că a exercitat într-un grad eroic virtuțile creștine.

Martin Benedict s-a născut la 31 iulie 1931 la Galbeni (Bacău) și a decedat la 12 iulie 1986 la Onești. Deschiderea Cauzei de beatificare a avut loc la Onești în ziua de 14 aprilie 2007.

Martin Benedict este o figură deosebită pentru dubla vocație de medic și preot trăită în ascuns în contextul dramatic al persecuției comuniste împotriva Bisericii Catolice din România. Chiar și în climatul de clandestinitate, a făcut din spitalul în care și-a desfășurat activitatea un loc de evanghelizare. Mereu în slujba bolnavilor, de orice credință și crez, caritatea față de Dumnezeu și aproapele a fost misiunea lui și scopul ultim al întregii sale vieți.

De acum înainte Slujitorul lui Dumnezeu Martin Benedict va fi numit „Venerabil”.

Fr. Eusebio Bejan, vicepostulatorul cauzei

Distribuie cu:
fb-share-icon