benedict

Slujitorul lui Dumnezeu

PREOT MEDIC MARTIN BENEDICT
Slujitorul lui Dumnezeu

PREOT MEDIC MARTIN BENEDICT

Bacău: Invitație la Sfânta Liturghie și la citirea Decretului de venerabilitate

Joi, 29 decembrie 2022, în Biserica „Ss. Petru și Paul” din Bacău, începând cu ora 11.00, se va celebra o Sfântă Liturghie solemnă prezidată de PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, în cadrul căreia se va citi Decretul privind virtuțile eroice ale Venerabilului Martin Benedict, medic și preot al Ordinului Fraților Franciscani Minori Conventuali din România.

Martin Benedict s-a născut la 31 iulie 1931 la Galbeni (Bacău) și a decedat la 12 iulie 1986 la Onești. Deschiderea Cauzei de beatificare a avut loc la Onești în ziua de 14 aprilie 2007.

Vă amintim că în ziua de 17 decembrie 2022, Papa Francisc a autorizat Dicasterul pentru Cauzele Sfinților să promulge Decretul privind virtuțile eroice ale Slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict, medic și preot al Ordinului Fraților Franciscani Minori Conventuali care a devenit astfel Venerabil – adică este recunoscut că a exercitat într-un grad eroic virtuțile creștine.

Așadar, vă invităm pe toți cei care aveți posibilitatea să participați la această sfântă celebrare și vă îndemnăm să continuați să vă rugați ca Dumnezeu să-l învrednicească pe Venerabilul medic și preot Martin Benedict de cinstea altarelor.

Pr. Eusebio Bejan, OFMConv., vicepostulator

*

Distribuie cu:
fb-share-icon